Direktlänk till inlägg 17 februari 2015

Ledig

Av Ida Sandström - 17 februari 2015 22:19

Idag har jag äntligen varit ledig efter 15 dagar i rad med jobb. Och vad gör jag på min lediga dag då ? Jo, åker till travet och rider två montéjobb -.-' ;)
Hade ett av jobben inbokat sen tidigare sen väckte Anna mig strax efter åtta och frågade om kag kunde rida en av hennes passhästar bär jag ändå var på g.
Upp å äta frukost, kvarg med pylisiumfrön(?), solroskärnor och havregryn plus fyra rostmackor med skinka och ost, hade dock räckt med två ;)

Red Ekendi Boko första, Annas passis och min stora förälskelse. Hon har i stort sett bara galopperat i högre farter och därför inte lyckats kvala. Senast Anna körde jobb med henne gick det i 35-fart utan att vara felfri...
Hon drog på i sitt eget tempo i värmningen men var ändå kontrollerbar så lät henne springa. Sen vände vi upp och red 1640m, i 20-fart, FELFRITT !!!! Jag kände mig som en stolt morsa när hon var så otroligt fin och även om det gick på nålar genom sista sväng visade hon att hon ville hålla ihop travet. När vi kom in sa Leif att han hade klockat en 18-tid sista varvet dessutom. Det tråkiga är bara att han funderar på å byta henne mot en häst hos svanstedt :( så nu ligger fokus på att övertala honom om att hon ska stanna (han äger henne själv) och att han ska anmäla till kval ASAP.

Sen var det dax för Mirinda Krax att gå sitt andra jobb för sadel. I första jobbet red vi på 1.26 och då sprang hon och skyggade för lite saker på innerplan och var inte alls fokuserad som jag ville. Till idag hade vi därför utrustat henne med en norsk som jag skulle rycka om hon började med samma sak igen.
Vände upp vid 2140m och självklart började hon skygga och hoppa å ha sig. Tog upp, vände tillbaka och drog ner norsken. Direkt fokuserade hon mer och gick iväg utan problem. Lät henne springa på i eget tempo som blev 1.20 första varvet och 1.18 andra varvet. Supernöjd med en sån utveckling på bara ett jobb och en liten utrustningsändring.
Nu är planen att vi ska kvala Mirinda 6/3 på Romme och hon kommer då gå med ett helstängt huvudlag så hon håller fokus från början :)

Jag är riktigt impad av båda hästarna idag som skötte sig bra och sprang så bra tider på rättviks bana som är under stor kritik, son alltid tyvärr..
Och det är så himla roligt att det är så mycket montésatsning just nu, dels har jag min egen pålle jag tränar sen har brorsan två montéhästar i stallet och Poppins ska kvala om på fredag samtidigt som jag kvalar King Rex åt Maria Salo. När jag skulle börja licenskursen för två år sen trodde jag nog aldrig att folk skulle höra av sig till mig och vilja att just jag ska rida deras hästar, detta är jag otroligt tacksam för och nu siktar jag verkligen mot ett 2015 med bra statistik och framgångar !

bild från 12/2 då jag red jobb på King Rex, fotograf Maria Salo

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida Sandström - 4 september 2015 07:13


Ni har hört det förr; ursäkta för dålig uppdatering, jag ska bättra mig, bla bla bla... Vi gör så här istäklet, nu kommer ett inlägg, det BORDE inte ta en evighet tills nästa dyker upp men det är något framtiden får utvisa ;) Just nu sitter jag på...

Av Ida Sandström - 15 juni 2015 14:53


I fredags var jag och Asamaa Decor till Gävle för att testa lyckan. Kändes bra på förhand och med bakspår borde vi kommit iväg bra, tyvärr blev det galopp när bilen släppte fältet och sedan ytterligare en efter ett varv. Stoppade då pisken under arme...

Av Ida Sandström - 11 juni 2015 01:46

Pinsamt länge sen, drar en sammanfattning om mina gjorda lopp sen mars så får jag rycka upp mig med skrivandet i fortsättningen ;) GRAND CASINO Romme 6/3 2140m- efter 6(!!!!!) omstarter, där jag var för tidig över linjen i en, kom vi äntligen ivä...

Av Ida Sandström - 1 mars 2015 17:42

Har jobbat sedan den 18 februari och denna helg har jag även jobbat två kvällar/nätter :o Hängde med Anna och Maja till Mora och var entrévärd i Vasaloppstältet, första kvällen var det bara segt men igår var det mycket roligare när det var lite drag...

Av Ida Sandström - 7 februari 2015 21:29


I tisdags var jag och brorsan till Gävle med nytillskottet Fallout Boy som skulle debutera i monté, 2140m auto. Hade tänkt ladda från start men han vart alldeles för trampig när bilen accelererade så tappade lite och smög upp till tredje inner iställ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards